tisdag 28 september 2010

Recession - Progression (1-0) Andra perioden

Nu börjar den andra delen i rättegången mot The Pirate Bay, denna gång i Svea Hovrätt. Hittills har inte mycket hänt. Målsägandebolagen vill ha mera pengar, de åtalade bestrider. Neij kräver en flummig ändring av domslutet som täcker allt från total nerläggning av åtalet till ett förkortat fängelsestraff eller mindre böter. Detta framstår som en konstig taktik. Låter lite som om advokaten skriver siffror på ett papper och hoppas att domarn säger stopp när hon ser en siffra hon tycker om. Sundes & Lundströms yrkanden var mera klart framlagda och innebär att åtalen skall läggas ner samt ersättning för rättegångskostnader. Inget konstigt än så länge.

Det enda oförutsedda hittills är det att Gottfrid Svartholm Warg tydligen på grund av sjukdom inte kunnat ta sig tillbaka till sverige för att inställa sig vid huvudförhandlingarna och därför skjuts hans del av huvudförhandlingen upp till ett senare tillfälle. Rättegången fortsätter för de övriga.

Domaren vill tydligen redan ha paus och frågar (med ett halvt leende i rösten om jag hörde rätt) om tekniken fungerar. Vet inte om hon menar ljudtreamarna som hittills varit väldigt hackiga eller om hon syftar på åklagarens utrustning. Skulle ju vara lite kul om domaren redan så här i början lägger in ett skämt om mediapådraget :)


Ett rykte spred sig tidigt över både bloggar och twitter om att Fredrik Neij skulle ha uppgett en IP adress när han blev tillfrågad. Detta dementerar Neij för Expressens Emanuel Karlsten och säger "Det är bara väldigt många siffror i adressen".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar